10 De eerste Miss Ganzenhoedster 1962

Ria Wolken-Assen

Ik zat op de Sint Theresiaschool van 1954 tot en met 1960 en ik heb er niet zo veel herinneringen aan. In de eerste klas zaten we bij juf Hofstede. Dat was een hele lieve juf. In de tweede klas moesten we in rijen opdrachten maken en als je geluk had (want het ging om een hele rij) kwam je in de beste rij. Als je pech had kwam je in de domme rij. Ik weet nog dat ik degene, die naast mij zat hielp, maar uiteindelijk kwam de juf erachter en dat telde dan niet.
In de derde en vierde klas zat ik bij juf Meijerink en meester Van der Veen. Die hadden verkering met elkaar. De klassen waren naast elkaar en er was een deur tussen. De meester kwam soms even met zijn hoofd om de deur om de juf te roepen. De klas van de meester was leeg en dan gingen ze daar even staan smoezen.
In de vijfde klas zat ik bij meester Heskamp, waar ik de enige draai om mijn oren kreeg van mijn hele lagere schooltijd. Wij woonden vlak bij de school en met mijn buurjongen Bertus Assen deed ik heel vaak wedstrijdjes wie het eerste thuis was.
In de zesde klas zat ik bij meester Veldhuizen en op mijn laatste rapport stond: “Het is een beste meid, maar ze vat het allemaal veel te gemakkelijk op!”
Op de allerlaatste schooldag waren mijn ouders verhuisd naar Nieuwe Krim en toen mocht ik op de fiets naar school. Ik ben sinds 1971 getrouwd met Jo Wolken. Ik heb twee zonen en één dochter en inmiddels twee kleinkinderen.