Wat ik tegenkwam

Tijdens mijn bestudering van de boeken, tijdschriften van Huib.

Dalen 2018 – Wat was Huib onder de indruk van het resultaat van het boekwerk over de Drentse familie ten Holte. Het zag er ook gelikt uit en ik begon er direct door heen te bladeren op zoek naar zaken rondom de Tweede Wereldoorlog in Dalen. Toen kwam ik iets tegen dat Huib niet kon hebben geschreven, dat moest wel door een redacteur veranderd zijn. Bladzijde 70 Britse S.A.S. commando’s raasden in zwaarbewapende jeeps door het dorp. Ik zei: “Huib, ben ik nou gek of is er sprake van een vergissing, het moeten toch Belgische S.A.S. commando’s zijn?” “Och nee hè!” zei Huib. Dat kan niet, dat staat niet in mijn teksten. Ik zei dat dit een algemeen misverstand is en dat de redacteur vast heeft gedacht dan het Britten waren. De werkelijkheid was dat er Belgische commando’s aangesloten waren bij de Britse S.A.S. “Jammer, maar geen mens die daar over valt Huib, alleen WWII , zoals ik” probeerde ik hem nog even gerust te stellen. Ik wist dat de perfectionist Huib, dit een vervelende vond. Had ik niets moeten zeggen? Ach, we hebben het losgelaten. Het is een prachtig boekwerk geworden en daar mocht op geproost worden, weliswaar met een kop koffie!