Peter-Jan Jong

Eigenlijk heb ik Huib welgeteld 4 uurtjes gekend. Vorige week dinsdag, 18 januari 2022, de dag dat hij in het ziekenhuis werd opgenomen kwamen we even bij elkaar op de kamer te liggen, wachtend op opname op de longafdeling. Er bleek al heel snel een enorme klik te zijn. Huib was, zoals veel mensen waarschijnlijk wel weten, een ontzettend toegankelijke man. Aangezien ik zelf ook schrijf, zij het niet op 40-boeken niveau zoals Huib, maar wellicht komt dat nog, heb ik inzake mijn tijd in het ziekenhuis (ik lag er ruim 2 weken, ben nu weer thuis) een serie geschreven. Ik had met Covid op de IC gelegen kort daarvoor. De persoon Huib Minderhoud maakte op mij een heel diepe indruk en ik hoopte zelfs contact met hem te kunnen hebben zodra we beiden weer thuis waren. Het mocht niet zo zijn. Woensdag ben ik vanuit mijn kamer op de longafdeling nog naar de zijne gelopen om even afscheid te nemen. Ik zou woensdagochtend vertrekken en toen ging het al veel slechter met hem. Toen hij dus woensdagochtend, in het voorbij gaan, niet meer op zijn kamer lag, vreesde ik het ergste en dat bleek het geval. Alle mensen die hem gekend hebben dus gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst!!! En Huib, als je langs rare wegen van het universum mocht meelezen, ik hoop van harte dat je jouw geliefde en zo gemiste Gerda inmiddels weer ontmoet hebt. Rust in Vrede, Huib (“niet Huub, want dat is de RK-variant”), markante man!!!